hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

En trög dag på sjön

| Inga kommentarer

Jag hade i dag Ola och hans son Jonas från Molkom i båten. Vädret var fantastiskt hela dagen, med inledningsvis en svag vind från NV, som sedan blev bleke, för att i slutändan vrida på NO och öka något. Detta var helt enligt prognos, som för en gångs skull, stämde till 100 %. Ytvattentemperaturen pendlade mellan 14,0 och 14,8 grader.

Vad det gäller fisket var det mycket trögt. Det kom ingen huggperiod, utan de fiskar vi fick, var ströhugg, jämt fördelade över dagen. En fiskare måste ju alltid ha några bra bortförklaringar. I detta fall skyller jag på vindkantringen till nordliga vindar och det alltför fina vädret. Det brukar vara bättre om det blåser, är mulet och vindar från syd.

Vi fick fyra hugg och det var tre gäddor och en gös. Das war alles. Ola blev göskung med en gös på 62 cm och 2,0 kg. Jonas blev gäddkung med en gädda på 89 cm och 4,2 kg. Vi körde förbi en mängd gösbågar på mellan 8 och 10 meter, men ingen av dem ville hugga. De hugg vi fick var långt ut på pulkorna och djupt. Alla fiskar högg på olika beten.

Med detta, så summerar jag denna sommar som den bästa på fjorden, av de fem somrar som jag fiskat här. Inte vad det gäller storlek på fisken, utan antalet. Dock har fisket efter gädda, varit något sämre.

Ett stort tack för en mycket trevlig dag på sjön och välkomna åter på laxfiske i november.

Ps. Ola, du kan återfå din fiskekeps från Alaska, vid nästa fisketur.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.