hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

Äntligen är fisket efter Öring på gång

| Inga kommentarer

Jag har nu haft två fiskedagar efter öring där vi använt vobbler, pluggar och skedar. Fiskemetoden har varit att med hög fart söka efter öringen i och kring grundområden. Ytvattentemperaturen har legat mellan 10 och 11 grader och vädret har varit mulet, med lugna vindar. Inte riktigt mitt idealväder för öring, som är blåsigt och regn.

Dag 1 hade jag Anders från Hammarö i båten och vi fiskade i Dalbosjön, med utgång från Byälven i Säffle. Vi hittade fantastiskt mycket betesfisk, men rovfisken verkade saknas. Vi fick en öring på 64 cm och ca 2,5 kg. Därutöver hade vi tre bomhugg. Tack för en trevlig dag på sjön och välkommen åter.

Dag 2 hade jag Hans från Hammarö i båten och vi fiskade på hemmaplan utanför Hammarö. Här hittade vi inte lika mycket betesfisk, men det fanns lite huggvillig fisk. Vi fick två öringar på 63 och 66 cm i en fantastisk kondition. Därutöver tappade vi en för liten öring. Kan dessa fiskar härröra från tidiga utsättningar i Norsälven ? Tack för en trevlig dag på sjön och välkommen åter.

Nu ser jag fram mot lite kallare väder så att även laxen kommer till våra vatten !

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.