hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

Årets rullskrik på Vänern

| Inga kommentarer

Jag hade idag Bengt och dennes söner Mattias och Fredrik från Karlstad i båten. Bengt hade köpt ett presentkort till sönernas födelsedag(tvillingar) på en halvdags fiske med mig. Vädret var mulet till en början och övergick i strålande solsken. Det blev en fantastisk dag på sjön. Vi gick ut kl 0830 och bröt kl 1300. Ytvattentemperaturen låg på ca 9 grader.

Vi fick en vildlax och en gädda. Vildlaxen högg på en löja i guldskalle på ytan och tog med sig de två andra betena på den sidan. Först gick fisken bakåt, men vände snabbt och körde framåt. När fisken var på väg förbi pulkan slängde jag mig på gasen och körde ikapp och förbi. Sedan hade vi nog fisken inne vid båten tio ggr, innan jag kunde håva den. Vilken fight !!!

När jag konstaterat, att det var en vildlax, så lossade jag kroken och lät laxen gå åter i håven, i vattnet. Där fick den vila upp sig, innan vi snabbt tog upp den för fotografering och sedan med ett delfinsläpp, återsände den i vattnet. Jag måste bara få säga, att det är detta vi sliter timme efter timme, för att få uppleva. Leve vildlaxen !!!

Ett stort tack för en mycket trevlig dag på sjön och välkomna åter.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.