hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

En blåsig men fin dag på sjön

| Inga kommentarer

Jag hade i dag Stefan från Arvika i båten. Han hade fått en fiskedag med mig i födelsedagspresent, av sin fru. Jag var ytterst nära att ställa in dagens fisketur, eftersom det på morgonen blåste 12 m/sek från NO. Jag tillgrep då min reservplan och bytte sjösättning till öns östra delar för att kunna fiska i lite lä. Detta funkade ganska bra och vi kunde genomföra dagens fiske. Det blåste mellan 8 och 12 m/sek under hela dagen.

Ytvattentemperaturen pendlade mellan 7 och 11 grader. Vi fick totalt sex hugg. Det var en gädda på ca fem kg och en abborre på ca ett kg som vi fick till båten. Därutöver brände vi en fin lax, som högg på en löja i vk-skalle, Lapin Kulta. Sedan brände vi ett ”monster”, som högg en plugg i ytan. Med stor säkerhet var det en stor gädda, eller en stor gös. Det som talar för gös var att det bara var tungt, utan gungningar. Dessutom hade vi två bomhugg.

Det verkade vara en sådan dag, när fisken bara nafsade i betet, inte ens gäddorna högg ordentligt. Bete för dagen var en Tomic Tnt i färgen 287 på 10 meters djup, på riggen. Tom abborren högg på den.

Ett stort tack för en mycket trevlig dag på sjön och välkommen åter på laxfiske, i vinter.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.