hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

En fin dag på sjön

| Inga kommentarer

Jag hade i dag Kent från Örebro i båten. Vädret var perfekt för fiske med mulet och lätt snöfall, svag vind från NO och tre dagar efter fullmåne. Kent var med mig samma vecka i fjol och då fick han bla en lax på 7,62 kg. Vi hade även bra fiske i dag och han lovade att komma samma vecka nästa år.

Vi fick tre hugg och det var en gk öring på 63 cm och en på 77 cm(5,86 kg) Vi fick även en heltokig, vild öring på ca fyra kg. Fiskarna högg på ytgående pluggar. I sb med vildöringen tappade vi kontrollen över båten och fem spölinor, en pulkalina och en djupriggsvajer gick runt propellern. Det är andra gången i år som detta händer. Att man inte lär sig. Vi räddade dock all utrustning utom ett bete och en massa nylonlona.

Vi bröt kl 1300 med ett grymt trassel och jag hängde längst ut på motorn och kapade all lina runt propellern. Det tog oss en tim att ordna detta och sedan for vi mot hamnen, ändå nöjda med dagen. Motorn verkar ha klarat sig.

Ett stort tack för en mycket trevlig dag på sjön och välkommen åter nästa år.

Ps. Jag måste få ge en eloge till dagens vilda öring. Vilken fighter ! Många gånger är odlade laxar och öringar enbart bleka kopior till sina vilda fränder ! Leve de vilda laxarna och öringarna som vi har i Vänern ! De är juvelen i kronan ! Tänk om vi bara hade dessa vildfiskar och slutade sätta ut fisk !

 

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.