hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

Påsklaxen är räddad

| Inga kommentarer

Jag hade i dag Pelle och Robin från Klässbol i båten. Vädret var idealiskt med mulet, lätt dimma, duggregn och vindstilla. Fisket däremot var mycket trögt. Personligen har jag en teori och det är att en hel del lax och öring följer slommen upp i älven under slommens lek. Denna fisk har vad jag tror, ännu inte återkommit till sjön. Målet för dagen sattes till två laxar.

Vi fick en vildlax på 60 cm, en klippt lax på 55 cm och en klippt lax på 45 cm. De bägge mindre laxarna tog på löja i ytan och vildlaxen tog på en favoritplugg, 951, i ytan. Jag fortsätter med att fiska en sida av båten med löja och en sida med plugg. Detta är rätt intressant att studera, hur fiskens val av bete, kan variera under dagen.

Jag tillämpar något, som egentligen är omöjligt att hålla, nämligen fångstgaranti. Alla som fiskar vet att vissa dagar är svåra/omöjliga och bomdagar kommer ibland. Får man inte en godkänd fisk så erhålls en ny tur till halva priset eller som i detta fallet så ordnade jag en varmrökt lax från Lillängshamnens Fiskrökeri.

Ett stort tack för en mycket trevlig dag på sjön och välkomna åter senare i vår.

Ett stort tack även till Andreas på rökeriet, för den varmrökta laxen.

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.