hammarotrolling.se

Trollingfiske & charter på Vänern

Hecht- und Zanderjagt mit deutsche touristen

| Inga kommentarer

Jag hade i dag Martin och hans 13-årige son Christian, från Munchen i Tyskland, i båten. Han tillhör en av tre tyska familjer som regelbundet har fiskat med mig. Senast för Martins familj var 2013 och då var även den äldre brodern, med. Fisket gick bra då och även i dag. Vi fick totalt sju gös och sex gäddor samt tappade tre. Vi gick ut kl 0915 och bröt kl 1600.

Martin klarade ut redan från början att det räckte med en gös för grillen och resten skulle återutsättas. Vi fick på fm fyra gösar och då tyckte Martin att vi skulle gå över till att fiska gädda. Så gjorde vi och trollingbromsarna togs upp och farten ökades till 2,8 knop. Familjens PB på gädda var 84 cm och den togs av den äldre brodern, vid förra turen med mig. Christian tog tidigt en gädda på 91 cm och jag gör det fatala misstaget, att mäta gäddan och sedan droppar jag den, innan Martin hinner ta ett kort på den. Jag utlovade högtidligt att resten av familjen kan ringa mig för att få längden verifierad. När farten var 2,8 knop, fortsatte även gösarna att hugga.

Vädret var till en början mulet och stilla för att sedan övergå i regnskurar söder och norr om oss. Avslutningsvis blåste det upp rejält och blev soligt. Ytvattentemperaturen låg på mellan 18 och 19 grader.

Vid ankomst till hamnen stod det bilar från räddningstjänsten, polis och ambulans där och i luften kom det en helikopter. Enligt uppgift hade en kanot vält, men när jag kom hem såg jag på nätet, att det var en liten segelbåt. Denna såg vi på rätt köl när vi bröt för dagen. Tydligen gick det bra och passagerarna räddades.

Danke fur ein schönes tag am see und herzlich willkommen zuruck.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.